keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Keskellä keskiviikkoa...taikka keskitaita.

25/12-2013-
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Kello 05,00 aamusella tuumasin että jospa nyt teen sen   Teuvan kierroksen,joka yks päivä jäi niinkuin kesken.  Ja tamineet taas päälle,pyörän selkään ja vastatuuleen polkemaan   pimeään  aamuyöhön.
Edessä odotti noin 65 kilomeeteriä märkää asfalttia.Onneksi oli väpättävä lamppu pyörän edessä valoa antamaan.
Jaa...entisen äijön koulun kohdalla vasemman kenkäni  nauha sotkeutui sillai mukavasti pyöräni polkimeen,että meinasin turvalleni kaatua.Sitä  nauhaa siinä kiukuspäissäni irti revin ja ainakin yksi auto tapahtuman todisti.(Mitäs aikamatkaaja siinä tien sivussa oikein riuhtoo...tuumasi kuski.. kenties...minut huomatessaan )....
Ja  tuossa   näkyy Kainasto...ja se kohta jossa viimesi  ojaan tömähdin.Hiukan enää vasenta jalkaa kivistää.Korva on jo normaalin kokoonen.Silmälasiini vaihdoin toisen sangan.Päässäni toinen.ehjä kypärä.
Tuossa on Äystö.Tuossa  Metsälän tienviitta vasemmalla  ja ennen Teuvaa  ,vasemmalla keihäsmies Pauli Nevalan tupa.Oli kova  mies tikkua nakkelemaan , Ääneskosken Jorma Kinnusen  kanssa.
Ainiin....Nevalan tytär kävi minulla asiakkaana noin 18 vuotta sitten ja kyselemään tulevaa ammattiaan.Kun sen sanoin hänelle  hän nauramaan pyrskähti....."hehhehe  minustako tulee  muka poliisi....hehehe  ?"
Ja....muuten tuli  !!!!!
Keskellä Teuvaa käännyin  ja nyt  kunnon myötätuulessa  takaisin Kauhajoelle. Jos sanon että paljonko meni aikaa kun pääsin Teuvalle..kovassa vastatuulessa niin ...nauratte.Jos taas sanon paljonko aikaa meni takaisin Kauhajoelle,ette usko.Senverran kuitenkin että pyöräni nopeusmittarin mukaan välillä liikuin  kuuttakymppiä...jos mittari   paikkansa pitää. Ja se muuten pitää.
Toisaalta taas....en tietystikään koko aikaa tuota kuuttakymppiä viuhdo....mutta keskinopeudeksi saattaa tulla sellaiset 30 km/tunnissa  ja se on aika kova juttu.  Vanhaksi...äij...eiku mieheksi.
Ainiin....siinä taas Joulu melkein on menny. Taas kerran...ja siitä tulee mieleeni kirkkoherra Voitto Viro.Olin hänen luonaan kylässä vuonna 1975 Espoon  Olarissa.Viro minulta sillai äkkiä kysäisi että jos sinulle Ekku annettaisiin yksi toivo ja se toteutettaisiin,niin mikä se toivomus olisi ?
 Vastasin heti   että  jospa siinä seimessä  1975 vuotta sitten, olisi ollut televisionti  ja se näytettäisiin koko maailmalle näin jälkikäteen.
Voitto Viro meni sanattomaksi.  Viro oli aikoinaan   Helsingin Lauttasaaren pappi.Kirjailija myös.Teki noin 40 kirjaa. Suosittelen...esim  kymmenen päivän valo...on mahtavaa luettavaa.
Tjaahas. Ny meen syömään riisipuurua ja  luumukiisseliä.Milla vaimoni teki sitä  eilen ja on todella hyvää.Noi muut mussuttaa possua. Sitä elukkaa en suuhuni pistä. Ohoh....toisaalta  jos  haaksirikkoutuisin (hassu sana) autiolle saarelle ja mukaani saisin vaikka 1000 kiloa porsaan pers...eiku säilykelihapurkkia ,niin melko varmasti tulisi eteen sellainen tilanne....että possua söisin.  Hyh.
Kapakalaa....??...Norjanseitiä...??lipeäkalaa...?? On sama kala. Ja hyvää !
Jäämereltä saatua.
Perempaa  kuin possu.
On.

25/12-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.