maanantai 25. marraskuuta 2013

Jumala on .... ja 10 dollaria.....

26/11-2013.
Ekku  Mattila.
Aikamatkaaja.


Seuraavan tarinan kuulin Espoossa  Alppilan seurakunnan pastorilta Voitto Virolta.Vuosi oli 1976...:
Keskilännen laitamilla asusteli..sellainen epäuskoinen....hiukkasen viinaankin menevä vanhapoika.Sanotaan häntä vaikka  herra Rosendaliksi.
Paikkakunnan uskovainen  pariskunta tuli Rosendaliin kylään vuonna 1950  ja koska pariskunta oli uskossa olleet koko ikänsä,niin Jumalasta puhumaan.
"en minä mihinkään satuihin usko, sanoi herra R....koko juttuhan on täyttä puppua....en usko...en...taas toisaalta  jos kerran Jumalalle on kaikki mahdollista,niin paas sitten antamaan rahaa,että saan vuotavan tupani katon korjatuksi....rahaa minä kaipaan...en mitään Jumalaa....rahaa  "...
Ja niin uskovainen pariskunta lähti.Ovella antoivat herra Rosendalille pienen vihkosen.Siinä kerrottiin Jumalasta.
Joka perjantai pariskunta saapui herra   Rosendaliin kylään.Aina lähtiessään antoivat talon isännälle pienen vihkosen.Sen saman jossa kerrottiin  Jumalasta.Ja näin kului 10 vuotta.
Taas kerran he tulivat naapuriin kylään ja  talon isäntä Rosendal  oli pahalla päällä....hän    voihki.....
"Olette käyneet luonani noin 10 vuotta.Vaikka olette koko ajan paasanneet että    Jumalalle on kaikki mahdollista,niin se ei ole ainakaan minua auttanut.Ei. Missäs se   raha on jolla olisin voinut korjata vuotavan taloni katon.Kuten huomaatte se vuotaa edelleenkin  ja ilman lattialla olevia astioita sadevesi olisi  pilannut myöskin asuntoni lattian....missä Jumalan  raha viipyy...??"
"No mutta.....sanoi uskossa oleva.....mihinkäs olet ne rahat käyttänyt...??....ne rahat jotka olet saanut joka ikinen Perjantai...."...
Mitkä rahat...kysyi herra Rosendall...??mitä oikein höpiset...?? mitkä  rahat....??"
Oletko lukenut sitä vihkoa....samaa jossa kerrotaan Jumalasta...?...kysyi  uskovainen....lehden jonka olemme jättäneet sinulle jokaisena   Perjantaina....sen sam...."
"Ahaa...siis  niitä vihkosia....juu kyyllä....ainahan ne luin...heti lähdettyänne....aina  joka kerta..minä...luin..kannesta kanteen....luin....juu-uu..".
"Se on hyvä...sanoivat uskovaiset....sillä nythän sinulla taitaa olla....yli  5000 dollaria...joka Perjantai laitoimme sen vihkosen väliin 10 dollaria.... kymmenessä vuodessa se tekee....5360....dollaria....joten..."
Sanoivat uskovaiset...herra Dosendalille....ja lähtivät.....talosta  pois...ja ovella antoivat taas vihkosen...jossa puhuttiin Jumalasta...vihkon..jonka sivujen välissä taas oli 10 dollaria....näkemiin ....pianhan sinulla on uusi katto...sen vuotavan sijaan....näkemiin vaan....hei..hei....Jumala  on.."
Ja naapuri...herra Dosendall....tällä kertaa ei heittänytkään vihkoa lukematta  pesään....vihkoa  jossa puhuttiin Jumalasta....vihkoa  jonka sivujen välissä oli  10 dollarin seteli.
 ...Eiks ollutkin hieno tarina ???.

26/11-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.