sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Orisbergin kummajaanen.....???

7/10-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.




Jos tarkoitukseni on   ajaa autolla Isoonkyröön ,niin menen aina   Orisbergin kautta. Se tarkoittaa  kääntymistä Huissin jälkeen oikealle  ja matkaa tulee 62 kilometriä.Jos ajan Laihian kautta ,niin  kilometrejä kertyy 102 ,joten tiisseliä säästyy aikalailla.
Ainiin....tuohon kummajaanen teemaan.......Melkein joka ikinen  yö  ,taikka kun on jo pimeetä ja jos ajan takaisin kohden Kauhajokea , siis Orisbergin kautta ,niin tapahtuu jänniä......
Suunnilleen  Ooperin ja Korpi tieosuuden kohdalla  nousee niskakarvani pystyyn.Samalla tulee sellainen "jännä"  tunne siitä ,että  joku istuu autoni takapenkillä.....ja tätä kivaa kestää noin viisi minuuttia.Siinä ei ole mitään pahaa tunnetta , eikä uhkaavaa, vaan sellaista  ilkikurisuutta  mukana. Ikäänkuin joku kummajaanen nostelee huvikseen aikamatkaajan takatukkaa  ylös. Myös se on erikoista ,ettei   tämä niskakarvojen kohotus   ilmene koskaan menomatkalla Isoonkyröön, vaikka olisi   jo  hämärää  ,vaan aina takaisintullessa.
Ja jos kello lähenee puolta yötä  ,niin avot !
Päivällä  tätä ei tapahdu. Ei.
Jep.

7/10-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

ps....Onkohan siinä kohtaa jonkunlainen "aikavääristymä" ,taikka muu vastaava ja se käynnistyy aina samaan aikaan ? Mutta toisaalta miksi se ei ole  "päällä " päivänvalolla ?  Häh ?