tiistai 8. lokakuuta 2013

KGB :stä....riistakameroihin...

9/10-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Asuessani Helsingissä ,Espoon Otaniemeen tuli venäläänen mammuttinäyttely  , joten veljeni    Ramin kanssa sinne.Ja vuosi taisi olla jotakin  1971.....
Paikassa oli littanaa ruskeaa mammuttia ,eritoten se vauvelimammutti,joka kaivettiin esiin jostain Lena,vaiko oliko se  Lanajoesta Sipperiasta...Joo.
En nyt mene itse mammutteihin,sillä Hallissa oli venälääsiä    KGB  porukkaa melkein yleisöäkin enemmän  ja he ottivat salaa meistä kuvia pienillä kameroillaan.Toinen joo.
Noh....annas olla. Siinä ulko-oven vieressä oli pöytä  ja siinä paksu kirja ja seinällä luki monella kielellä....."mitä pidit  näyttelystä ". Tottakait kriivasin kirjaan seuraavasti :
"Näyttely    oli hyvä  ja mammutit mielenkiintoisia , mutta paikalla oli aivan liikaa KGB agentteja "
Kun astuimme ulos parkkipaikalle,jossa autoni oli , niin ainakin kolmesta kohtaa meitä kuvattiin kameroilla.Nyt   kamerat oli sellaisia piiiiiiitttkkääää linssisiä....kuten siihen aikaan vielä oli.   Vaikuttaa siltä ,että jo sen  "vieraskirjan"  yläpuolella (kin)  oli kamera ja se tallensi  mielipiteeni.....
Ainiin.....yhtä seikkaa me   veljeni   kanssa kummasteltiin.  Vaikka oli keväinen aurinkoinen päivä ,niin niillä KGB    miehillä (ja naisillakin)  oli sateenvarjot kainaloissaan myös sisällä liikkuessaan.....Olisiko ollut niin  (heheh) että.................juu  niin täytyykin olla.....ne sateenvarjot olivatkin aseita.....jonka sisällä pienet myrkkyampullihaulet odottivat    jonkun perskankkua....?....poks....ja  autsista....ja  aaaaarrrgggkkk...!
...ja  raspuutinaguutinmerggelfeihyvästiheil.
Jup.

9/10-2013.
Ekku    Mattila.
Aikamatkaaja.