perjantai 25. lokakuuta 2013

Kauhajoen sosiaalivirastolle......huhuu !!!

25/10-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Kävin eilen illalla kylässä erään tuttuni luona ja siellä juotiin kaffia sekä jutustetiin niitä ja näitä.Perhe on aivan tavallinen...muutama muksu...  pihassa vanha auto...syytingillä melkein  87  vuotias  anoppi...sohvalla  nukkui valkoinen  hiirentappajakissi.
Taloudellisen tilanteen huonommuus...(kiva sana ) selvästi näkyi.
Vuonna 2004 talosta paukahti pannu hajalle  ja koska rahaa ei ollut..niin sossuun juu. "Mitä jorisette sanoi talon virkailija....ei   meillä ole rahaa 2500 Euroon......ottakaa lainaa "....vastattiin.....ja niin he tekivätkin. Anoppi sai pankista lainan jolla pannu saatiin pelaamaana  ja  kuumavesi/lämpö taas  kuntoon.
Ketaleet...¤#¤#¤#!%¤%#¤%/&%¤#¤¤!!!???...
Sossu..piiiiiip...!.......olette tosipaskamaasia.....
Nyt..kuulemma...viikko sitten vanha 32 vuotias pannu teki viimeisen köhäyksen ja kräähkstp....!....meni kerralla hajalle.Taloon ei ole tullut viikkoon kuumaa vettä .Lämmitys ei tietenkään pelaa.  Patterit viileät kun kärmehen vatta keväällä. Muksut käyvät pesulla tutuilla.Anoppi  myös.Päntäneellä saakka.Tukka märkänä takaasin. Viileään asuntoon. Syrämeen ottaa....kuulemma....voi jospa noutaja jo tulis....syytingillä asuu.
(Jos minulla olisi noin 7000 Euroa...jonka uuden pannun saaminen maksaisi...niin antaisin.Mutta kun ei oo. Ei !
Antaisin...en   lainaisi.)
On aivan varmaa...sanoi pariskunta..että turhaa on edes kysyä Kauhajoen  peruspalvekuntajokuihmenimiyhtymältä....rahaa.....ei ne kuitenkaan anna.
Ei .
Taas kerran joutuu vanha 87 vuotias vanhus menemään pankkiin lainaa saadakseen..(mutta ei takuulla saa )
Pankista tullaan sanomaan ..oot kuule liian vanha....oot liian  vanaha....oot.  Emme myönnä lainaa.
Kauhajoen peruspalvelukuntaihmenimiyhtymä.... tiedän  että myöskin te luette minun blogiani. Tiedätte hyvin kenen perheestä tässä napajan  ja sentakia ottakaa kiiruusti yheyttä heihin.
No mutta heiiiii.......!!!...Sinä siellä   Teuvan suunnalla....joka sait Jagpotissa 21,8 miljoonaan Euroa...! Tuuppa tänne tornin juurelle käymään . Mennään sitten yhdessä laittamaan  yhden perheen lämmitysasiat kuntoon.
Vai mitä ??
Ettei vaan tämä ollu niinku sellaanen lainvastaanen kerjuu....?
Täh ?
Noh.....tuu kuiteskin...
Tuuny.

25/10-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.