lauantai 7. syyskuuta 2013

Uni ,joka toteutui.....

7/9-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Tultiin juuri kokouksesta jossa  käsiteltiin toteutuneita unia.Niitä oli   kymmenittäin,mutta yksi tuntui olevan selvästi ylitse muiden.Tämä  enneuni pelasti ihmisen palamasta hengiltä. Se tapahtui näin:
Tauno, joka oli vuonna  Kesäkuussa 1984 noin viisikymppinen,näki kolmena peräkkäisenä yönä unta,jossa hän saapui ensimmäisenä kolaripaikalle. Oli tapahtunut liikenneonnettomuus   jonka yhteydessä toisen auton kuljettaja oli jäänyt pahasti jalastaan kiinni   autoonsa ,joka syttyi palamaan.
Sattumalta Taunolla oli niinsanottu "huvilanavain" ,voimasakset,jolla pystyy katkaisemaan sentin/kaksi paksuista rautatankoa. Unessa Tauno teki juuri niin.   Katkaisi voimasaksillaan  sen rautatangon ,joka  puristi toisen kolariauton kuljettajaa ja niin loukkaantunut pääsi  pinteestä pois.
Koska Tauno oli nähnyt   ennenunensa kolmena  yönä   peräkkäin,niin hän osti voimasakset...valmiiksi....jos niitä tarvittaisiin.
 Ja niinpä sitten kävikin.
Ollessaan Ruotsissa työmatkalla 1984 marraskuussa,Tauno osui onnettomuuspaikalle, jossa oli juuri samanlainen  tilanne. Toisen auton kuljettaja oli jäänyt jalastaan kiinni autoonsa   joka syttyi palamaan.  Ilman Taunon  näkemää enneunta  kolarin   uhri olisi palanut kuoliaaksi.
Näin.

7/9-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.