tiistai 30. heinäkuuta 2013

Hammaslääkäripelosta....

31/7-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.



Muistan kuin eilisen päivän,kun   hammastani särki vuonna  1953  ja  eiku  polkupyörällä  Alahärmän kirkonkylää   kohden. Siellä oli hammastohtorin vastaanotto,melkein kirkkoa vastapäätä.  Poliisin virastotalon naapurina....
Talo oli sininen,kaksikerroksinen ja purettiin siinä 1970 paikkeilla.Yläkerrassa  oli itte hampilääkäri...!
Nainen. Isoluinen.Hapsottava tukka.Lihavahko ja tiukkailmeinen. Karvaiset käsivarret.Syylä poskessa.
Niinku  keskitysleirin vartija  kymmenen vuotta aikaisemmin. Jesus! Naisvartija "Auzvitsis"...Apua !
Tyti tökkösi mut nahkaiseen  tuoliin...suus auki...hän ärjäisi...tjaa-a...liikkumatta....älä liiku siinä....mitä sä oikein kiemurtelet....oo paikallas....suu enemmän auki....älä perkeles liiku siinä....äääläää liikuuu....
Toinen jesus !
Ainakin kaksi taikka kolme kertaa tämä  nainen jopa läimäytti mua reiteen ja huusi ..likkumatta  siinä...älä liiku  ja hartiavoimin tempoi  kipeää hammastani   yläleuastani pois.Senaikainen puurutuspiikki oli mitä oli ja kaikenhuippuna hampitohtori alkoi kiskomaan hammastani irti heti  piikin annettuaan. Eihän se ehtinyt millään puutumaan ennen toimenpidettä.
!!!! aaaaaaaaaaapppuuuuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!! Abuaaff....aabuaaafff....!!
=%¤#?)(%¤&&&&!!!==(/&%#"#¤#¤¤%%!!!...ruts..ruts...ruts...
Joo.
Toinen joo ...
Muistan miten hikosin aivan märkänä,tuskasta ilmeisesti ja kun pääsin sieltä  hengissä pihalle,niin räin tunnin toista veristä sotkua turvastani.Olipa "hieno"  kokemus ja siitä pidin huolen etten ihan heti joutunut  hammaslääkäriin.Seuraava   kerta  tuli  noin kahden vuoden päästä ja silloin ajelin linjuriautolla  Vöyrille.Se ei ollut aivan yhtä kauhea kun se  ensimmäinen,mutta  kipiää otti taas.
Nyt mennään sotaväkeen Oulun paaikkeille ja  perskeles soikoon siellä alkoi hampaitani todella särkemään!
Vuosi oli 1966   syksy ja vaikka mitä popsin naamaani,niin mikään ei auttanut.Ei. Ei  ja ei. Niin jumalattomasti niitä sarki kuitenkin,että todella piiiiittttkiiiin hampain otin    yhteyttä  hampitohtoriin ja  kintut vavisten sitten hänen juttusilleen....Porvooonkatu 8-9 ja numeroa en nyt enää muista. Niin....soli Helsingissä!!!!!!! Juu.  Ahaa..taas nainen ,mutta sellainen hentoisen sekä ystävällisen oloinen .Silitteli hellästi mun olkapäätäni ja kun kerroin todella kamalasta hammaslääkäripelostani,niin silitteli lisää. Oijee.
Sitten antoi minulle kaksi jumalattoman isoa pilleriä .Ota nämä ja odotellaan kaikessa rauhassa ja kyllä ne auttaa.Nainen sanoi ja niin me odoteltiin.....humps.....sammuinko.....juu...
Näin vain hienoa sinistä valoa,kun makasin siinä melkein vaaka-asennossa.Kaukaa,todella kaukaa kuului pientä surinaa sekä  pientä kilinää ja kaiken tämän yllä naishammaslääkärin hieno parfyymin tuoksu. Tunsin pari kertaa pientä  painamista yläleuassani.Taas parfyymintuoksua ja siinä se sitten olikin. Ohi on.
Ylhäältä otettiin neljä hammasta pois  ja alhaalta kaksi paikattiin.Sanoi nainen.  Kiitosf  moggersin .kiitosf...
Ja käppäilin aikalailla vintturassa (pilleritokkurassa tietty) kävellen kotiani kohoren....joka oli aivan siinä  ihan lähellä Porvoonkatu 5-7 ;ssä...Helsingissä. Kalliossa. Häh?
Ja arvakkaapa mikä vuosi oli ????
1973 .
Juu-u. 1973 !!!!
Helsketinkuustoistatuhattakertaa....olin kärsinyt  hammassärystä vuodesta 1966 vuoteen 1973 ! Pankaapa parenmaksi.
Täällä Kauhajoella asuessani olen käynyt hammaslääkärissä kolme kertaa ja ei yhtään sattunut !  Voin syvällä rinta-äänellä sanoa ,että  niin olen "KOVA" poika nykyisin,että suorastaan   otin tunnin torkut kun hampaitteni kimpussa värkättiin ! Nukuin koko  ajan ! Nukuin !...heh..heh...
Tuotanoin......jos aivan tarkkoja ollaan,niin minut  n u k u t e t t i i n.....jup...    Jos se Alahärmässä hampaitani  "hoitanut" silloin ennen....olisi hengissä,niin haukkuisin hänet pystyyn.  Mutta käyhän  se tavallaan tässä ja nyt.Näin nykyajan tapaan.Blogissa naputellen.
Et ollu hyvä hammaslääkäri.
Auts.

31/7-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.