perjantai 14. kesäkuuta 2013

Pelasin Kauhajokista (venäläistä) rulettia....!!

14/6-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Jokainenhan tietää miten pelataan venäläistä rulettia?  Revolveriin,jossa on kuuden patruunan rulla laitetaan ainoastaan yksi panos ja ne viisi muuta jäävät tyhjäksi.Sitten  pyöräytetään rullaa aika vinhasti ja nostetaan aseen piippu omaan ohimoonsa. Ja   laukaistaan ase.
Jos on hyvä onni,niin iskuri osuu rullassa olevaan tyhjään kohtaan .Huono onni tarkoittaa että   iskuri osuukin juurin siihen ainoaan kohtaan,jossa on se ainut patruuna.....ja.....pum.....sekä roiskis.....
Minä pelasin Kauhajokista rulettia 14/6 numerosarjalla.
Joka ikinen vuosi olen visusti varonut   tuota 14/6  koska  juuri sinä päivänä on aina jotakin keljua minulle sattunut.Kuten noin vuosi sitten samasta aiheesta kirjoittelin ja viimeksi parisen päivää sitten.Esim vuonna 1987   14/6 rintaani kohden laukaistiin kivääri,mutta patruuna ei syttynyt.Syyllinen sai tempustaan linnaa kaikkiaan nelisen vuotta .Nyt hän on autuammailla "kaupustelumailla" ja hyvä (kö?) niin.
Ainiin.....aamulla ,tänään sotkin pyörälläni noin 40 km lenkin, täysin huolimatta siitä  että on 14/6 !
Jo eilen illalla ajattelin,että mitä (loppujen lopuksi) kuolemassa on pelättävää.Sehän tulee meille jokaiselle jonakin päivänä  ja sille emme voi yhtään mitään.
Ja paskan marjat tuumasin.Jos on niin tarkoitettu,että jään takaa tulevan auton alle,niin tapahtukoon sitten niin.Tämä meidän elämähän on alusta loppuun venäläistä rulettia ja toiset selviää siitä pitempään.Sitten tulee jokaiselle sekin päivä,jolloin iskuri osuu juuri  siihen oikeaan kohtaan ja pum.....roiskis....juu   ja heippa.
Mutta hei....!!! olen aina ihaillut vanhaa Arabialaista kertomusta.Myös sen olen noin vuosi sitten blogiini laittanut mutta toistan sen vielä.
Se kuuluu suunnilleen seuraavasti :
Arabiassa oli jumankautta rikas beduiini.Hällä oli rahaa sekä kultaa,että rikkauksia kuten roskaa ja vaimojakin kymmeniä.Kunkku mellesti mielinmäärin ja kivaa oli.Mutta....jesus...eräänä yönä kunkku heräsi siihen,että hänen vuoteensa jalkopäässä seisoi itte kuolema viikate kädessään ja oli juuri iskemässä sillä.Noh..kuninkaalla oli kuiteskin refleksit sillai  kohdillaan,että salamana  pomppasi  vuoteestaan ylös ja jumankautta vikkelästi ikkunasta pihalle.Ja kamelinsa selkään ja kopotikopotikopoti erämaata pitkin pakoon että turbaani meinas päästään tippua.Silmänsä kauhusta levällään.Perse puuduksissa.
Noin tunnin päästä hikinen  kunkku huomasi   avonaisen luolan ja siitä peremmälle ja huokasi helpotuksesta.Huuuuhh....huuuhhh...
Pääsinpäs kuolemaa pakoon....heh..heh....pääsinpäs....kunkku huokaili ääneen ja  kaivoi kaapunsa alta tulukset,että kynttelin.Raps kuului ja valoa tuli pimeään luolaan ......mutta mitä perskutarallaa....kunkku tunsi miten joku kosketti häntä olkapäähän ja kun kääntyi taakseen katsomaan,niin siellähän se...itte kuolema seisoi....ja sanoi   iloisella äänellä....:
"Kah kiva...juuri täällähän meidän piti kohdatakin "....ja viikate viuhahti....viuuh   ....tums.....ja heip...
Tjaa....mitäs me tästä opimme....?
Kaikki on turhuutta maan päällä....(olikos se saarnaaja joka niin sanoi ?)
Oli muuten viisas mies.
oli.

14/6-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.