maanantai 3. kesäkuuta 2013

"Kadonneen ilman metsästys ".

4/6-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


 Pyöräilen kesällä  joka toinen päivä noin   100  km ja  tapanani on tehdä ainakin kerran viikossa sellainen "kuuma lenkki",joka tarkoittaa  että paahdan aivan täysillä noin 40 km.Menen heti alussa 20 km  niin kovaa kun pääsen,käännyn takaisin  ja   sitten  kotia kohden niin  kovaa kun vain jaksan.
Asunnostani on tuonne   Päntäneen keskustaan noin 20 km ja sama matka takaisin niin tulee yhteensä 40 km.Vakuutan että jos sen matkan pyöräilee  aivan täysillä,niin kyllä on voimat melko vähissä,eikä sinäpäivänä tee enää mieli tien päälle,ainakaan polkupyörällä.
Noh...tuohon otsikkooni  tarkemmin......;
Minulle on kolme kertaa sattunut niin,että melko tarkalleen juuri kääntymispaikan jälkeen,kun takana on kova 20 kilometrinen ja tarkoitus pyöräillä loput 20 km,niin pyöräni takarengas on puhjennut. !! ??.Ja sehän tarkoittaa sitä,että kävelen kiltisti sen 20 km takaisin.Rengas tyhjänä ja sillee.
Ensin tänäkeväänä,Huhtikuussa se  tapahtui ekakerran.Keskellä Kurikkaa ja toisen kerran Jurvan suuntaan.Tämä kolmas nyt  muutama päivä sitten.Jokaisella kerralla olin  päässyt noin matkani puoliväliin ja kun rengas tyhjeni,niin kävelin takaisin sen lopun matkani.Noin  puolitoista  tuntia  ja välillä kevyttä hölkäntapaista.
Jeah. Onkohan nyt niin,että minnuu,taikka tarkemmin sanottuna hermojani koetellaan.Sen vanhan ajan Jobin tapaan ja jostakin seurataan kuispaljon Ekku oikein hermostuu.Täh?
Siis...minun ei missään nimessä kannata suunnitella vaikka Hesaan pyöräilemistä.Koska ollessani juuri  Mannerheimintien paikkeilla takarenkaani kajahtaa tyhjäksi.Käveles siitä sitten takaisin tänne noin 380 km.
Tekisi noin  75  tuntia..kolmisen vuorokautta.Yhtämittaa..!
Olis se lenkki.

4/6-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.