maanantai 17. kesäkuuta 2013

Ähtärin eläinpuistossa....

17/6-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Ensin autolla,jossa olin minä,sekä nuori Millavaimoni,vanhin tyttäremme Viivi ja nuorin muksumme Nikke . Kauhajoelta Jalasjärvelle.Sitten Peräseinäjoki kautta Tuuri ja  pian   Ähtäri on edessä. Matkaa 115 km.
Noin 20 vuotta sitten viimeksi on puistossa käyty,joten oli jo aikakin mennä taas.Pääsyliput tuntuivat melko kalliilta,sillä  neljältä hengeltä meni 55 Euroa,siis 330 vanhaa markkaa.
Kun kävelee noin 4 km ja,välillä   tienpinta sellaista terävää sepelimurskaa,niin jopa jalkoja  alkoi kolottaa.
Kaikenhuippuna kenkinä tavalliset matalapohjaiset  nahkakengät. Seuraavan kerran laitetaan kinttuihin hyvät lenkkikengät,se on varmaa.
Ja erilaisia eläimiä oli.Linnuista  Visentteihin.Hirvistä mettäsikoihin.Sioista  kärppiin ja karhuista susiin.
Susien aitauksessa näimme aika erikoisen tapahtuman.Keskellä aluetta  lepäili viisi sutta ja yksi loikoili muista noin 10 metrin päässä.Aivan verkkoaidan viedessä.Kesken kaiken viimeksimainitun yläpuolelle  aidan reunalle lensi kraakkumaan kaksi harakkaa.Jostain syystä ne olivat todella hermostuneita siihen verkoaidan vieressä  makaavaan suteen ja koko ajan  koetttivat  saada  sutta paikalta pois.Kun rähäjäminen ei auttanut niin toinen harakka laskeutui aivan suden viereen ja muutaman kerran tökkäsi sutta nokallaan persuuksiin.
Ja jopa auttoi.Heti susi nousi paikaltaan sekä meni niiden muiden joukkoon.
Tämän saman   tapahtuman näki suunnilleen 25 muutakin ihmistä.
Ja sitten karhuihin. Se yksinäinen,emokarhu oli omassa aitauksessan .Aluksi kontio käkötti omalla paikallaan.
Mutta....kun veitikka huomasi että nyt alkaapi olla sopiva määrä katsojia,niin otso taapersi sellaisen korkean puun aivan yläpäähän ja siihen jäi istuskelemaan.Voi melkein vannoa,että karhu  otti  poseerausasennon ja  oli aivan selvästi innoissaan kun sitä kuvattiin. Tyttäreni Viivi sai minusta,sekä karhusta  mukavan kuvakulman jossa näkee että "pidän" pikkukarhua oikean kämmeneni päällä. Sama kuva on nyt omassa blogissani ja myöskin Facebookissani.
Sitten  autovarkaisiin....
Aivan loppupuolella kävin hakemassa autostamme sinne unohtuneet eväät.Auto oli noin 600 metrin päässä  hiukan syrjäisemmällä parkkialueella.Kävellessäni autoani  kohden huomasin erään asuntoauton vieressä liikettä ja kuinkas ollakaan!!!
Siinä kaksi  luomakunnan kruunua koetti hampaat irvessä vääntää asuntoauton (sa?..heh..heh ) ikkunaa auki.Kun kiinnostuneena kysyin,että   "mitäs poijat niinku  meinaa"? niin he livahtivat  siitä takavasemmalle.
Kintut vain vilaji.
Aivan  puiston portin edessä oli poliiauto ja siinä oleville tein asiasta ilmoituksen ja he  riensivät  varkauden yrityspaikalle.Taisin pilata varaskollien Sunnuntaipäivän.
Jep.

17/6-2013.
Ekku Mattila
Aikamatkaaja.

ps;
Näimme Ähtärin oman pojan,Topi Sorsakosken patsaan.Se on aivan  eläinpuiston portin edessä.Sellainen mustaan Graniittiin kaiverrettu  Topin omakuva.Hieno kunniaosoitus  hyvälle  muusikolle. Laulusi tulevat elämään ikuisesti.
Shaama....................................................................