maanantai 4. helmikuuta 2013

Raamattuko muka keksitty kirja ???

4/2-2013.
Ekku Mattila.
Selvänäkijä.
Aikamatkaaja.


Olen useasti joutunut keskusteluun (väittelyyn) ateistien kanssa.
Heidän perusväittämänsä on,että   Raamattu on kokonaan kuvitteellinen kirja,romaani ja heidän mielestään kaikki on vain joidenkin vanhanajan kirjoittajien   sulkakynien aikaansaannosta.
Olen aina ollut toista mieltä heidän väitteestään ja olen sitä samaa edelleenkin.
Ei voida edes kuvitellakaan että esim Raamatun on muutama kirjoittaja pystynyt kirjoittamaan. Raamatussa on erittäin  tarkkoja nimiä,niin satojentuhansien ihmisten,kuin satojen kylien,sekä kaupunkienkin.Kirjassa on lueteltuna satojen eri heimojen sekä kuninkaitten koko syntymähistoria aasta  ööhön ja ei tule mieleenkään,etteikö ne pidä paikkaansa täydellisesti.
Argeologit ovat kaivaneet  noin 150 vuoden aikana eri rauniokasoja ja niissä olevien kirjoitusten sekä korkokuvien perusteella huomanneet,että löytöjen jälkeen on voitu tarkentaa sekä todistaa Raamatun   olevan oikeassa.
Esim Gomorra sekä sodoma  on jo varmuudella pystytty todistamaan samaksi Raamatun kaupunkialueeksi,josta pyhä kirjakin on kirjoittanut.Eikai kukaan noinvain omasta päästään keksi esin Kainin jälkeläisten nimiä sekä lukumäärää,taikka  Nooan poikien jälkeläisistä,eikä  Seemin suvusta.  Kuka keksii Naahorin jälkeläiset,kuka  Aabrahamin ja Keturin jälkeläiset,taikka  vaikka Ismaelin suvun historian aina vedenpaisumuksesta saakka.
Entä Jaakopin lapset  ???Eesaun   jälkeläiset ??Seirin jälkeläiset ??Mooseksen ja Aaronin sukuluettelon??Benjaminin heimon perintöosan ??taikka Simeonin heimon perintöosan ??
Voiko kukaan keksiä Joosuan jäähyväispuheen...noin vaan omasta päästään...taikka Daavidin viimeiset sanat Salomonille ??Kuka keksii mukamas Jobin koettelemukset...sananlaskut,taikka Sanheribin sotaretket Juudaan ??
Danielin kolme  toveria tulisessa pätsissä,taikka Hesekielen ihmeellisen  kertomuksen??
Mikä oli Kooreksen julistus???satuako...ei varmasti.Miikan ja Daanilaisten kertomukset??Mooseksen ihmeelliset uroteot?Ennustuksen Egyptiä vastaan ?
Etelän ja Pohjan kuningasten sodan? Taikka temppelin ja arkin valmistamisen ? satuako? Ei !
Jeesuksen syntymän,elämän sekä  ristinkuoleman? Satuako  ?  Ei  !
Raamattu on totisesti aitoa kerrontaa vanhasta eletystä ajanjaksosta,ihmisistä,jotka olivat sekä elivät juuri silloin.Vanhassa ajassa, tuhansia vuosia ennen meitä,nykyihmistä,sinua ja minua.
Raamattu on ikäänkuin  hyvin vanha aikakone ja jokainen jolla vain ymmärrystä että taitoa on,voi saada sen lehdet eläviksi kuviksi sekä seurata kirjan kerrontaa kuin elokuvissa ikään.Jokainen sivu ,jonka avaat ,on eläväksi tullut filmi.
Katsele sitä  ja kuuntele sen sanomaa....."jolla korvat on, hän kuulkoon ja jolla silmät on,hän
nähköön"
Näin yksinkertaista se todella on.


4/2-2013.
Ekku Mattila.
Selvänäkijä.
Aikamatkaaja.