maanantai 10. joulukuuta 2012

Ruutimakasiinin kummitus. 1985.

10/12-2012.
Ekku Mattila.
Selvänäkijä.
Aikamatkaaja.


Kummitustarina  3;


On vuosi 1985 keskellä kesää, Seinäjoki, lähellä Sorsanpesää.
Olemme vaimoni  ja minä ostaneet jäätelöt kioskista  ja samalla menneet katsomaan ruutimakasiinin pihalla vanhaa tykkiä.Siihen aikaan minulla oli 2 omaa tykkiä ja tottakait kiinnostuin alan harrastajana  sellaisen   nähtyäni.
Siinä valokuvia ottaessani huomasin  sivusilmällä liikettä  pihapiirissä ja tarkemmin katsottuani  ulkorakennuksen edessä seisovan  vihreän haalaripukuisen miehen. Hän oli noin viisiskymmenissä hyvin    laiha ,pituudeltaan suunnilleen  180 ja  ahdistuneen oloinen.Vitivalkoinen kasvoiltaan.
Hän tuijotti meitä ikäänkuin olisimme luvattomasti alueella ja hitaasti liikkui rakennuksen  edessä.
Mainitsin vaimolleni että olemmekohan väärässä paikassa  ,kun samalla mies pomppasi todella notkeasti rakennuksen seinässä olevasta reiästä sisälle. Se reikä oli noin kooltaan 50   senttiä leveä sekä korkeudeltaan noin 20 senttiä  ja sitä me suuresti ihmettelemään.Aukko oli  noin 170 senttiä korkealla,joten olipa aikamoinen  voimistelija ,tuumasin.
Uteliaana menimme aukon kohdalle ja sinne tuijottelemaan. Ei, mutta pirskatti sanoin vaimolleni...eihän tuosta  reijästä kukaan takuulla mahdu....ilmiselevä kummitus soli  ja koetimme huudella miestä,mutta mitään ei kuulunut.
Meni vuoden paikka ja sain asiakkaan Seinäjoelta  ja kun kuulin hänen olevan   ruutimakasiinin kesähoitaja,niin utelemaan  alueesta  sekä erityisesti kerroin siitä oudosta miehestä.Hän hetken emmittyään kertoi miehen olleen siellä töissä,saaneen  syövän,sekä masentuneena päätti  päivänsä tuskia välttääkseen.
Mies  oli mennyt seisomaan...vihreä haalari päällään, ruutimakasiinin pihassa olevan vanhan puisen kaivonkannen päälle ja asetti dynamiittipötkön  leukansa  alle sekä  räjäytti itsensä.
Samana kesänä mentiin    kaivonkantta tutkimaan  ja  siinä oli vielä nähtävissä räjäytyksen
jälkiä. Olen kiinnostunut siitä,että onkohan muilla ollut samantyyppistä  "näkymää" ruutimakasiinin
pihapiiristä  ja jos on,niin   kirjoittamaan siitä sähköpostiini.
Kirjoitteli;

10/12-2012.
Ekku Mattila.
Selvänäkijä.
Aikamatkaaja.