torstai 13. joulukuuta 2012

Anoppini hämmästys. !!!!!!!!

13/12-2012.
Ekku   Mattila.
Selvänäkijä.
Aikamatkaaja.

Mustansilmän mysteeeri.....

Meillä  kävi    Keskiviikkona nokikolari.
Noin  kuukauden koetin saada vanhaa   leivinuuniamme ns  vetämään,mutta ei onnnistunut sitten millään.Kaikki savu tullahti huoneeseen....köh...köh...ja savuhälytin kirkui tosissaan....
Noh...Teuvan nuohooja  kiiparoi katolle,savutornin juureen ja sitä tutkimaan taskulampullansa.
Ja siellähän se syy löytyikin....yksi pirskatin tiili oli tippunut alas  ja tukki   leivinuunin hormin.
Tunnin aikaa siinä vierähti ja sitten uuniin valakia , nuohoojalle  kaffit sekä pulla ..kiitos ja näkemiin.
Noin kahden tunnin kuluttua aloin   lakkaamaan keittiön    oven karmipuita  ja siinä touhusin kotvan aikaa,kun anoppi purjehti huoneeseen.Hän kysyi vetääkö hella ja sanoin että kyllä ja samassa    anopin naama venähti kumman näköiseksi  ja hän   häipyi vikkelään huoneeseensa.Ihmettelin että mikäs ny tuli sekä jatkoin lautojen lakkaamista ja sen päättyttyä menin vessaan pesemään käsiäni.
Annas olla  !!!!!
Syy selvisi anoppini outoon käyttäytymiseen.Olin nimittäin samoilla mustilla  kintailla...näköjään...touhunut nokisen leivinuunin kimpussa  sekä lakannut  niitä lautoja  ja jossakin välissä  pyhkäissyt nokisella kintaallani  vasenta silmääni,  johon ilmaantui todella jumalatoon mustasilmä.
Mustasilmä  oli kuin suoraan  nyrkillä naamaani pläiskäytetty, sellaisen täydellisen komia, musta   ja  koko vasemman silmäni peittävä.Oli se poijat  näky  !
Anoppini himskatti luuli,että hänen  tyttärensä oli  mäjäyttänyt mulle mustansilmän  ja vasta illalla myöhemmin uskalsi tulla keittiöön....kaffia hakemaan...mukamas...mun naamaani vahtaamaan....  Kerroin  mustansilmän synnyn  ja voi että me naurettiin joukolla.
Naputteli;

13/12-  2012.
Ekku Mattila.
Selvänäkijä.
Aikamatkaaja.