maanantai 16. heinäkuuta 2012

800000 markkaa kumisaappaassa Alahärmässä.

17/7-2012.
Ekku Mattila
selvänäkijä.
aikamatkaaja.


Alahärmän   Knuuttilanraitilla asui koko ikänsä Kassun Jussi.
Hän oli  vanhapoika,hiljainen ja eleli sillai itsekseen,ilman suurempaa meteliä sekä rahoistaan melkoisen nuuka.
Pankkeihin  ei Jussi luottanut,tiesmihin rahani törsäävät,kotona ne olla pitää.
Noh,,,mies eli ja touhusi talossaan koko pitkän ikänsä  ja tuli sitten se viimeinen ilta että ehtoo.Parin päivän kuluttua naapuri huomasi Jussin vaihtaneen asuinpaikkaa,pilvien päälle  ja  hautajaiset tuli sekä meni ja tyhjän talon ovet kiinni.
Jussilla oli kuitenkin kaksi sukulaista  ja että perunkirjoitukset sekä muut siihen liittyvät kommervenkit menisivät niinkuin olla pitää,niin perilliset saapuivat taloon   yhden poliisin kanssa.  Siellä käytiin läpi vähät tavarat,muutama lavitta ja pöytä,pari klaffipiironkia,vedettävä sänky,pesukomuuri sekä ulkorakennuksessa reki luokkineen että muine tilpehöörineen.
Kaikki talossa oli vanhaa sekä kulunutta,kuten yksinäiselle vanhallepojalle kuuluukin.
Rahaa ei löytynyt muutamaa kolikkoa lukuunottamatta.
Koska talossa oli kellari,jyrkkine portaineen,niin sinnekin tietysti kurkaamaan.Siellä ei ollut mitään,pari ruostunutta sankoa, emalivati ja muutama perunalaatikko.Portaiden yläpäässä oli sellainen "piippuhylly" jonkinlainen  uloke ja siinä lojui kolme/neljä  nahkaista vanhaa "jatsaria", saappaita,joiden varret oli niiden tapaan haitarilla...kaikkihan sen tietää miltä ne näyttää.
Kallion poliisi jo silloin eläkkeellä,pitkä sekä tarkka joten saappaat esille ottamaan ja niiden sisään kurkkaamaan...kas,kas...mitäs täällä olikaan....???
kahdessa saappaassa oli  setelinippuja,varteen työnnettyinä  ja kun ne laskettiin summaksi saatiin 800000 tuhatta markkaa.
Vuonna noin 1984.
Näin teki Kassun Jussi,vanhapoika,hiljainen ja nuuka.Ei rahoistaan meteliä pitänyt.Mutta ne kaksi perijää myydä humautti Jussin mettät ns. pystyyn,mäntypuita suuria sekä paksurunkoisia ja sen rahaknipun tasan jakoivat .
Mitäs me tästä opimmekaan
Juu...käärinliinoissa ei ole taskuja ja sen,että kaikki on turhuutta auringon alla.
mietiskeli

17/7-2012.
Ekku Mattila
selvänäkijä.
aikamatkaaja.