torstai 7. kesäkuuta 2012

Kevennys numero 1.

7/6-2012.
Ekku  Mattila
selvänäkijä.


Koneestani  tuli eilen niin  raskasta tekstiä,ennustuksineen,Kenraali  Makarovineen,että nyt on aivan pakko laittaa " kevennyksiä."....
Siis;

On huhtikuun  loppupuoli,Jalasjärven    Ahonkylä  ja istuskelen vuokratalomme portailla...1986.
Kello  on yhdeksän aamulla  ja kaikki on hyvin.
Talostamme  on kolmostielle  noin 700  metriä,josta tullaan pihaamme ja huomaankin siitä suunnasta tulevan keltaisen Opel  henkilöauton.
Jostain kummasta  syystä  se pysähtyy ylitettyään  sillan noin 400 metriä  ja siitä astuu neljä  miestä.
Käveltyään  suunnilleen 200 metriä nelikosta  vain yksi jatkaa matkaansa  minua kohden.
Muut  kolme jäävät seisoskelemaan paikalleen,sillai "me tässä  nyt  vain ollaan"  tyyliin.
Ihmettelen  edelleenkin miesten kummallista  käyttäytymistä  ja  kummastukseni senkun syvenee,kun tulija on noin 10 metrin päässä minua.
Hän  liikkuu oudolla  tavalla sivuttain vasen kylki edellä  ja koko aikana ei katsettaan minuun kohdista.
Mutta  mitä......??....astuessaan eteeni,portaiden  kohdalle,jossa yhä istun,noin metrin  päässä  ,tämä kiva kaveri yht/äkkiä koettaa sivaltaa päätäni kohden jonkun pitkulaisen esineen.Olen  aina ollut melkoisen  nopea refrelsineen kaikkineen ja onnistun kohottamaan oikean käteni iskun tielle,johon 650 grammainen  rautaputki osuu ikävästi   narskahtaen.(punnitsin rautaputken myöhemmin)..suoraan kämmeneni kohdalle.
...ja  murtaa nimettömän sekä pikkurillin välisen luun.
Voihan pee,että otti kipiää....varsinkin sitten myöhemmin...ja sillai....
Onnistuin potkaisemaan rautaputkimiestä  suoraan  pläsiin....ja myöskin sinne ja tänne....aivan sattumalta tottakait.. ja .kengästäni irtosi jopa korkokin....ja taisin voittaa pikku ottelumme....
Ja ne kolme "tässä  me nyt vain muuten vain ollaan miestä"   otti jalat alleen  ja voi että Opeli sai kyytiä...sinne se luikki Kurikan suuntaan...savu vain jäi....
Noh...me siinä  "hetken"  aikaa..".juttelimme"  kahdestaan  ja viimein sain kuulla syynkin rautaputkimiehen kivalle teretulemast...tervehdykselle....
Ahonkylälääset...(kiva..kiva.)..kun kuulivat,että siniseen  taloon tulee  asumaan tietäjä  Helesinkistä...keräsivät kolehdin,,,50  markkaa,sekä kaksi vodkapulloa,joiden avulla minut saataisiin poistumaan pikaisesti  sinne mistä tulinkin....Helesinkiin  takaasin...pää  paketissa rautaputken pussaamana.......ja niinpä saivat 4 urosta yrittämään työnsuoritusta..
huonolla menestyksellä.
Soitin putkimiehen isälle  ja kerroin että armas poikasi ryömi pihaani,,,verissäpäin...ja tulukaa nopiaa hänet hakemaan pois kitumasta....ja hakivatkin....sinisellä Ladalla....kylläpä  katsoivat  minua kohden sillai rumasti........palkkahakkaajan isä sekä toinen poika.
Ainiin....käteeni laitettiin kipsi,,,tottakai...ja se kipsin aiheuttaja kuoli  saman vuoden Kauhajoen Juhannusjuhlilla   Nummijärvellä.
Oli sammunut mättäikköön,, seliälleen,,,ja tukehtunut  omaan oksennukseensa.
Rauha  olkoon kanssansa.
Hei....oliko  tämä mukamas  kevennys...???

7/6-2012.
Ekku Mattila.