maanantai 11. kesäkuuta 2012

Edward pääsi taivaaseen 1918. Härmä.

11/6-2012.
Ekku Mattila.
selvänäkijä.


Edward  Mattila  oli isäni velipuoli,niitä  Saksan  Jääkäreitä...Saksan  Jääkäri.
Järkkymätön Isänmaan mies .
Suomen poika.
Sotilas henkeen ja vereen.
Edward  kotiutui muiden kanssa ajallaan Suomeen  ja töihin  pääsi  Lapuanjokea perkaamaan Liinamaan sillasta kohden Volttia.
Oli  talvi ja joki oli siitä kohtaa padottu  ja     sitä  kuiville  jäänyttä  joenpohjaa syvennettiin räjäyttämällä....ja sen työn Edward  osasi.
Jokityömaan  pomo  oli   tiukka ja muutenkin sellainen ettei kannattanut vastaan laittaa.Yhden  räjäytyskerran jälkeen pomo  huomasi ettei kaikki poratut  reijät räjähtäneetkään  ja määräsi  että hei lyökää sitä suutarireikää rautakangella  ja laittakaa siihen kohtaan lisää tynyä.Kyllä se siitä  posahtaa.
Vaikka muut sanoivat ettei kannata hakata  jäätynyttä tynämiittiä raudalla,niin pomo   tivasi  että  sinne vaan kunnolla  rautaa päälle...älkää siinä rutisko..
Ja  määräsi  Edwardin sen työn tekemään.
Hajareisin hän seisoi räjähtämärrömän reiän  päälle,,nosti rautakangen  ja iski suoraan poranreikään...iski  toisenkin kerran  ja sitten kolmannenkin...kunnes kuului valtava  räjähdys...
Kun savu,sekä  lumipöly  hälveni niin Edward  makasi noin kymmenen  metrin päässä,,yhä elossa,mutta toinen jalka oli  irronnut   ja verta  tuli  pulppuamalla.....
noin minuutin  päästä Jääkäri  kuoli....kuuma veri kasteli Suomen kamaran...
Järkkymätön Isänmaan mies...
Sotilas  henkeen ja vereen...
Suomen poika.
Edward  Mattila.
päivä oli  17/2-1918.


11/6-2012.
Ekku  Mattila
Suomen  poika.
Isänmaan mies.
Sotilas henkeen ja vereen.