maanantai 7. toukokuuta 2012

Outo lihava liftari Jalasjärven Jokipiissä 1974.

7/5-2012.
Ekku Mattila
selvänäkijä.

Olin ollut Härmässä syntymäkodissani lomalla viikon verran ja matkalla Hesaa kohden.
Tykkään ajella öisin, koska liikenne on silloin vähäistä ja matkanteko sujuu paremmin.
Kello on noin 01,00 yöllä.
Suunnilleen 5 kilometriä ennen Luopajärven sahaa huomaan liftarin tienoikealla puolella ja koska ajattelin saavani matkaseuraa jutustelun merkeissä pysähdyn ja otan vieraan kyytiin.
Joka on nähtävästi mies...harmaa asuinen ja jollakin tapaa " ei täältä kotoisin."
Jo sitä ihmettelen kun istuutuu takapenkilleni...tuntuu todella raskaalta...koko autoni keula nousee aikalailla ylös.....valot alkavat sojottaa  ylös tiestä....kuin jokin raskas olisi takaluukussa...raskas liftari on...raskas..
Toiseksi, vaikka koetan aloittaa sellaisen tavallisen keskustelun...mitä vaeltaja..mistä oot kotoosin..minne menossa...itte meen Helsinkiin...täh...ja täh...mutta eipäs raskas matkustaja vastaa...ei mitään pukahda...istuu vaan....todella painavana...
Jostakin kummasta syystä koko hiuskuontaloni alkaa nousta ns pystyyn...ensin niskavillat  ja sitten muukin tukkani...tuttu ja tunnettu juttu...kummituksia lähellä...ja suoraan mun autoni takapenkillä..
tukka nousee pystyyn...
Ja minä odotan...risteystä..kohtaa josa alkaa Vaasantie,, ensin kurikkaan ja toiseen suuntaan Tampeereelle...koska se on valaistua tietä...kirkasta ja valaistua....vasemmalla kohtaa yöhuoltamo..
aina auki...oliko se silloin Neste....en muista...
Mutta antakaapas olla...noin 500 metriä ennen huoltamoa,,,kirkkaita valoja raskastekoinen liftaaja
katoaapi autostani...tuosta noin vaan...kerralla...yhtäkkiä...kuin ilmaan...simsalapim...takapenkiltäni...pois...LIIKKUVASTA  AUTOSTA!!!
liikkuvasta autostani...ja samalla ajovaloni,,,palaavat normaalille tasolle... minne ne kuuluvatkin...
tietä valaisemaan...ei taivasta....
Arvatkaapa nyt....Ei en jatkanut matkaani yön selkään Hesaa kohti...toppasin huoltamolle ja torkuin silmät punaisina autoni etupenkillä jalat vintturassa...aamuun saakka ja kun aamu koitti
niin vasta sitten Helsinkiä kohti...
Arvakkaapa mitä mietin koko matkan ajan...

Mitäs sanotte??
Lihava liftari!!
Lihava kummajainen!!
Täh??


7/5-2012.
Ekku Mattila