maanantai 7. toukokuuta 2012

Kuollut kolisteli Suutarilassa 1968.

7/5-2012.
Ekku Mattila
selvänäkijä.


On lauantai ,kevät ja iltapäivä kello 14,00 osoite Yläkaskentie 77 Helsinki.
Olen menossa vuokra-talomme saunaan,joka sijaitsee   rakennuksen alakerrassa.
Käytävällä huomaan miehen,myös talon vuokralainen,joka   koettaa heitellä köysinippua käytävän katossa oleviin putkiin.
Mies on selvästi humalassa enkä saa selvää mitä tämä aikoo,mutta kun talon emäntä.Karjalainen syntyjään tulee paikalle kyselemään,niin asia selviääkin.
"Tapan itseni,,hirtän noihin putkiin...nyt saa riittää...en halua enää  elää" mies sanoo ja koko ajan yrittää saada  köyttä kiinnitettyksi putkiin kiinni.
Siitähän talon vuokraemäntä  kimmastui...alkoi huutaa ja haukkua miestä..kovalla äänellä  ja että mene hyvä mies tuonne varaston taakse..siellä on sopivia puita tappaa itsesi...älä herranen aika tänne itseäsi tapa....täällä on pieniä lapsiakin...säikähtävät suunnattomasti.....mene ulos   tappamaan itsesi..
ja meteli oli kova....haukkuminen....
Unohdin asian kokonaan... saunassa,jossa olin noin tunnin/toista ja kun tulin vuokra-asuntooni,niin näin pihalla poliisiauton,,,,siihen aikaan ne olivat mustia,sekä  mustan ruumisauton myös.
Parvekkeelta seurasin  miten talon takaa,,varaston   nurkilta kannettiin paareilla miestä ja  huomasin sen olevan sama joka halusi hirttäytyä alakerran käytävän putkihin...ja  teki juuri niin kuten vuokraemäntä häntä neuvoikin....mene ulos roikkumaan...ja menikin.
Niin siinä tuli ilta ja ehtoo  ja kello noin 24,00.
Joka ikinen lauantai-ilta miehellä  oli ollut tapana tulla jotokseltaan  kotia,vuokrataloomme  ja aina erehtyä väärästä ovesta... umpikännissä,,kovaa sadatusta ja meteliä pitäen..Talon toisessa päädyssä oli entinen ovi,mutta kuitenkin suljettu,koska siihen kohtaan oli rakennettu sauna.
Sen oven edessä oli jonkinlainen roskakatos,jossa  säilytettiin pelti ym purkkeja  ja kun humalainen
niihin joka lauantai-ilta  kompuroi,niin samalla hetätti meidät jokaisen.
Muutaman kerran huusinkin ikkunastani,joka oli suoraan entisen oven yläpuolella,että menehän nyt siitä nukkumaan  ja etsi se oikea ovi...se ei ole toiminnnassa....äläkä rymistele...
Tuli siis Lauantai-ilta  se itsemurhailta  ja kello 24,oo paikkeilla...ja annahan olla....samasta kohtaa siitä suljetun oven paikkeilta alkoi taas kuulumaan jumalatoon meteli,sadatus  ja humalaisen öykkäröintiä..
Minähän siitä herneen nenääni vetäisin,ikkunan avasin ja huutaa mölisin,,,että hiliaa siellä juoppo..
mee toisesta ovesta ketales...taas oot väärällä ovella...kun äkkiä muistinkin että  se mieshän on kokonaan kuollut  ja viety pois..Tarkistin samalla ettei siellä möläjä joku muu,,juoppo..mutta ei siellä  mitään näkynyt...ja  laitoin klasin kiinni.Koko sen yön..aina kun klasin kiinni laitoin alkoi se meteli  ja aina kun klasin avasin se loppui kertalaakilla...
Aamulla oli maassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto....purkit olivat kolisematta,,,eikä enää meteli jatkunut muina lauantaina...Jossette usko tarinaani,niin soittakaa Suutarilan/Malmin poliiseille ja he varmasti tarkistavat kertomukseni todeksi. Yläkaskentie  77  Suutarila..Helsinki.
Näin.

7/5-2012.
Ekku   Mattila.