maanantai 30. huhtikuuta 2012

Oudot kivenpalat.....???

30/4-2012
Ekku Mattila
selvänäkijä.


Oli vuosi  1996  ja pihaani ajoi tummanpunainen  Saab henkilauto.
Siitä tuli mies,noin kolmekymppinen,kätteli, sanoi päivää,silmänsä suurina ja kieltämättä jollakin lailla "eksyneen" oloisena.
Hän oli töissä Uudenkaupungin autotehtaassa jossa koottiin etupäässä  Saab henkilautoja.
"Noh...." hän aloitti, kun pääsimme työhuoneeseeni taloni yläkertaan... "yhtenä aamuna ennen töihin menoani keitin kaffit, join ne ja söin pullan kaksi...istuin"...jatkoi asiakkaani.. "keittiöpöytäni ääressä, joka oli noin puolen metrin päästä hirsitaloni seinästä ja siinä oli pienehkö, laudasta tehty kukkaruukkuteline,jossa oli ruukkukasvi. Huomasin äkkiä sivusilmälläni että PUISESTA  kukkaruukkulaudasta alkoi tulla esille jonkinlaisia kivenmurikoita kooltaan sentin luokkaa ja niitä tuli todella paljon"...paljonko minä kysyin ja kuulemma useita kymmeniä...
"Ihmettelin", jatkoi asiakkaani puhumistaan, "miten ne vierivät pitkin HIRSITALONI lattiaa että  rapina vain kuului ja minulta jäi kaffinjuontini kesken. Keräsin suurimmaksi  osaksi kaikki jotka löysin ja sitten töihin työpaikkaani Saabin tehtaalle....jossa kerroin työkavereilleni aamuisen tapahtuman..sekä työpaikkani lääkärilleni,,koska hänkin oli kuulemma asiasta  "hyvin " innossaan"....
"Töiden jälkeen" ,kertoi asiakkaani..."kun tulin kotiini,niin lattialle oli  ilmaantunut lisääkin kivipalloja  ja ne laitoin tulitikkuaskiin,johon mahtui noin 3-4 niitä ja tässä ne sitten onkin" ja samalla näytti minulle askissa olevan kummalliset kivet.
Minä otin ne kiinnostuneena kämmenelleni..ne olivat jollain lailla ikäänkuin tulivuoren  kiveä...vaaleahkoa
hiukkasen rosopintaista ja erittäin kevyttä ainetta.En ole aikaisemmin käsitellyt niin kevyttä kivimateriaalia....lautapinnasta syntyneet...LAUDASTA!!!!!!!!!...häh???
Kysyin....että saanko pitää nämä ja lähettää yhdelle tutulleni,, Juhan Af  Granille ja sain myöntävän vastauksen ja heti kun asiakkaani lähti soitin Granille...kerroin kivistä  ja hän sanoi että lähetä ne tänne vaan,,,,tutkitaan ja katsotaan mistä ne koostuu ja minä heti kivet postiin osoite päälle ja odottamaan..
ja odottamaan..ja taas odottamaan...odottamaan....
ja taas odottamaan....mutta  mitä kummaa....kivet hukkui postimatkallaan jonnekin...
Juha Af Grannille ne eivät tulleet.
Siis...mistä ne tuli? Mitä ne oli?Minne ne meni????
Kysyy;

304-2012.
Ekku Mattila.